Programma

In de zomer van 2020 is het zo ver! De eerste weken van de basisschoolvakanties staan in het teken van Scout-Up Your Summer 2020! Weten wat jou allemaal te wachten staat tijdens Scout-Up Your Summer? Nog heel even geduld, want meer informatie over het programma volgt dit voorjaar op de website. Tijdens Scout-Up Your Summer is er een all-inclusive programma waaraan iedere groep deelneemt en je kunt kiezen uit gave activiteiten. Daarnaast is er nog ruimte om zelf activiteiten te doen met je groep, zoals een spel of activiteiten rondom een eigen kampthema.

Programma

Tijdens Scout-Up Your Summer wordt er voor jouw groep een uitdagend en actief programma neergezet. In dit programma zit onder andere een dagje pretpark naar keuze, een hike, vlot varen, een outdoordag en nog veel meer. Er is een gezellig kampvuur, openingsavond en een gezellige afsluiting met de andere deelnemende groepen. Het basisprogramma bevat geen specifiek thema of rode draad.

Je hebt per ochtend, middag en avond de keuze om deel te nemen aan het basisprogramma of een dagdeel in te vullen met je eigen programma. Begin juni 2020 ontvangen alle groepen een totaal programma overzicht en  krijgt iedereen een handig digitaal kampboekje.

Het programma staat bol van activiteiten rondom verschillende thema's. Dare and Beware | Play and Stay| Make up your mind | Thats life | Be creatieve | Let's Go Out | Let Show.

Praktische zaken rondom het programma

De volgende informatie is alvast goed om te weten als het gaat om het programma van Scout-Up Your Summer. Let op, de zomer van 2020 is nog ver weg; deze informatie wordt de komende tijd aangescherpt en aangevuld!

Aankomst/vertrek
Op zaterdag 4, 11 en 18 juli 2020 kun je vanaf 13:00 je tent opzetten. Op zaterdag 11, 18 en 25 juli verzoeken wij om voor 11:00 het terrein schoon opgeleverd te hebben.

Vervoer
Veel activiteiten zijn op het terrein en te voet bereikbaar. De activiteiten die buiten het terrein plaats vinden zijn per fiets bereikbaar. Je bent als groep zelf verantwoordelijk voor dit vervoer. Dat kan door zelf je fietsen mee te nemen, voldoende auto's mee te nemen als leiding en/of voor de benodigde momenten fietsen te huren bij het Scoutinglandgoed. Informatie over het huren van fietsen vind je in het inschrijfformulier.

Inzet leiding
Bij een aantal activiteiten wordt er inzet van leiding verwacht, bijvoorbeeld als post tijdens een spel of als begeleiding. Op het moment van inschrijven kun je aangeven hoeveel leiding je ten minste beschikbaar hebt voor de activiteiten waar dit nodig is. Samen met alle deelnemende groepen maken we Scout-Up tot een succes!

Dagelijkse leidingbijeenkomst en tickets
Voor sommige activiteiten zijn tickets nodig; bijvoorbeeld toegangsbewijzen voor een pretpark of deelnamebewijzen externe activiteiten. Iedere avond is er om 20.00 uur in de centrale tent een leidingbijeenkomst waarop iemand van je groep verwacht wordt. Hij of zij ontvangt de tickets voor de volgende dag voor jouw groep. Op deze bijeenkomst wordt ook besproken bij welke activiteiten hulp wordt verwacht van leiding, worden de taken verdeeld, vertelt de kampstaf wat over het corvee en kun je vragen stellen.

Zie verder de veelgestelde vragen op de website.