Alweer een aanvraag voor een VOG?

Sociale veiligheid binnen Scouting Nederland is vanzelfsprekend en heeft een belangrijke prioriteit om op al die niveaus binnen Scouting goed geborgen te worden. Behalve methodieken hoe je sociale veiligheid bespreekbaar maakt en toepast op ieder niveau, is het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) een van de middelen die wij al jaren voor onze vrijwilligers aanvragen.

De landelijke raad heeft in december 2014 besloten dat, in verband met de juridische aansprakelijkheid van ieder bestuursniveau, het verstandiger is om ook ieder bestuursniveau waarop een vrijwilliger actief is, een VOG aan te laten vragen.

Dit brengt met zich mee dat als jij als vrijwilliger in het verleden een VOG verkregen hebt op groeps-, en/of regionaal niveau, deze niet meer automatisch geldig is voor je vrijwilligers functie binnen projecten en evenementen waarvan Scouting Nederland de organisatie in handen heeft. Mocht je dus, na een inschrijving als medewerker, een verzoek krijgen voor een nieuwe VOG, dan klopt dat. Wij verwachten dan dat je dit verzoek opvolgt, zodat je de juiste VOG hebt voor de functie landelijk vrijwilliger binnen Scouting Nederland. Alvast bedankt!

Ook van deelnemende leiding verwachten we dat zij een geregistreerde VOG hebben voor hun groep.