Programma

In de zomer van 2017 is het zo ver! De eerste weken van de basisschoolvakanties staan in het teken van Scout-Up Your Summer 2017! Weten wat jou allemaal te wachten staat tijdens Scout-Up Your Summer? Nog heel even geduld, want meer informatie over het programma volgt dit najaar op de website. Tijdens Scout-Up Your Summer is er een basisprogramma waaraan iedere groep deelneemt en je kunt kiezen uit een aantal gave Up-activiteiten. Daarnaast is er nog ruimte om zelf activiteiten te doen met je groep, zoals een spel of activiteiten rondom een eigen kampthema.

Basisprogramma

Tijdens Scout-Up Your Summer wordt er voor jouw groep een basisprogramma neergezet. In dit basisprogramma zit onder andere een dagje pretpark naar keuze, een hike, vlot varen, een outdoordag en nog veel meer. Er is een gezellig kampvuur, openingsavond en een gezellige afsluiting met de andere deelnemende groepen. Het basisprogramma bevat geen specifiek thema of rode draad.

Je hebt per ochtend, middag en avond de keuze om deel te nemen aan het basisprogramma, een dagdeel in te vullen met je eigen programma óf een dag(deel) te upgraden met een Up-activiteit. Het doorgeven van keuzes kan direct vanaf het moment van inschrijven. Begin juni 2017 ontvangen alle groepen een persoonlijk programma en tijdens het kamp krijgt iedereen een handig kampboekje.

Up!

De activiteiten van het basisprogramma vullen nog niet de hele week. De lege plekken die over blijven, mag je zelf invullen. Dit kun je echt helemaal zelf doen - met een eigen programma of thema -, maar je kunt ook even naar het lijstje Up-activiteiten kijken. Up-activiteiten brengen je zomerkamp naar een (nog) hoger level! Zo kun je gaan Paintballen, leren zeilen, steppen, koken in dutch ovens en nog veel meer. In het persoonlijk programma, dat je vervolgens vlak voor Scout-Up Your Summer ontvangt, vind je de dagindeling met basis- en Up-activiteiten voor je groep terug.

Praktische zaken rondom het programma

De volgende informatie is alvast goed om te weten als het gaat om het programma van Scout-Up Your Summer. Let op, de zomer van 2017 is nog ver weg; deze informatie wordt de komende tijd aangescherpt en aangevuld!

Aankomst/vertrek
Op zaterdag 8,15 en 22 juli 2017 kun je vanaf 13:00 je tent opzetten. Op zaterdag 15,22 en 29 juli verzoeken wij om voor 11:00 het terrein schoon opgeleverd te hebben.

Vervoer
Veel activiteiten zijn op het terrein en te voet bereikbaar. De activiteiten die buiten het terrein plaats vinden zijn per fiets bereikbaar. Je bent als groep zelf verantwoordelijk voor dit vervoer. Dat kan door zelf je fietsen mee te nemen, voldoende auto's mee te nemen als leiding en/of voor de benodigde momenten fietsen te huren bij het Scoutinglandgoed. Informatie over het huren van fietsen vind je in het inschrijfformulier.

Inzet leiding
Bij een aantal activiteiten wordt er inzet van leiding verwacht, bijvoorbeeld als post tijdens een spel of als begeleiding. Op het moment van inschrijven kun je aangeven hoeveel leiding je ten minste beschikbaar hebt voor de activiteiten waar dit nodig is. Samen met alle deelnemende groepen maken we Scout-Up tot een succes!

Dagelijkse leidingbijeenkomst en tickets
Voor sommige activiteiten zijn tickets nodig; bijvoorbeeld toegangsbewijzen voor een pretpark of deelnamebewijzen voor Up-activiteiten. Iedere avond is er om 20.00 uur in de centrale tent een leidingbijeenkomst waarop iemand van je groep verwacht wordt. Hij of zij ontvangt de tickets voor de volgende dag voor jouw groep. Op deze bijeenkomst wordt ook besproken bij welke activiteiten hulp wordt verwacht van leiding, worden de taken verdeeld, vertelt de kampstaf wat over het corvee en kun je vragen stellen.

Zie verder de veelgestelde vragen op de website.