Programma

Wat kost Scout-Up Your Summer en wat krijg je daarvoor?

105 euro per persoon. Dit is inclusief kampeerplek, alle faciliteiten op het landgoed zoals sanitair, wifi, aanleggen van een vlet of een parkeerplaats én natuurlijk activiteiten uit het basispakket (inclusief eten vrijdagavond). Het verdere eten, drinken en je kampeermaterialen zijn niet inbegrepen. Wel kun je (beperkt) pionierhout lenen. Zie ook de pagina faciliteiten voor een uitgebreid overzicht.

Wat zijn de activiteiten die bij het basispakket horen?

Er is iedere dag ten minste één basisactiviteit. Bekijk het programma.

Kunnen wij ter plekke beslissen of we mee willen doen met bepaalde activiteiten?

Nee, de activiteiten die je gaat doen kies je vooraf bij de inschrijving van je groep. Voor activiteiten in het basispakket ('Voor iedereen') gaat de organisatie er vanuit dat deelnemers hier allemaal aan deelnemen. Er zijn ook een aantal optionele activiteiten in het basisprogramma die je bij inschrijving reeds kunt kiezen. Voor Up-activiteiten geldt er een verplichte opgave en eventuele extra deelnemerskosten. Je kunt tot 1 juni je inschrijving aanpassen.

Hoeveel kost een UP-activiteit?

Dit verschilt per activiteit. Meer informatie over de UP-activiteiten vind je hier.

Zijn de activiteiten geschikt voor minder mobiele scouts?

De activiteiten en het terrein zijn in basis geschikt voor scouts die minder mobiel zijn, maar niet overal is dit optimaal. We raden je aan contact te zoeken met ons via de helpdesk, zodat we even persoonlijk kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Is er een gezamenlijk kampvuur?

Ja, op een aantal momenten zal er een gezamenlijk kampvuur zijn (zaterdag, woensdag, vrijdag). Verder heeft ieder veld een plek om te stoken dus kun je samen met de scouts op je subkamp iets organiseren als daarvoor tijd is.

Hoe weet ik waar en wanneer ik moet zijn?

De leiding krijgt enkele weken voor Scout-Up een persoonlijk programma voor de groep met alle informatie, tijden en wetenswaardigheden op basis van de gemaakte keuzes. Verder krijgen alle deelnemers een kampboekje bij aankomst met het globale programma.

Welke kwalificaties zijn er nodig voor het zeilen?

Neem je eigen boten mee? Dan gelden de afspraken voor het gekwalificeerd zeilen die er binnen je groep zijn gemaakt. Verder geldt dat het zeilen op eigen risico is. Toezicht van leiding is uiteraard essentieel.

Wat is het niveau van de hike?

Er is een verschil in niveau, zowel qua technieken als qua afstand, voor scouts en explorers. De technieken die in de hike voorkomen zijn in het voorjaar van 2017 bekend.

Is er een thema?

Nee, maar je kunt dit wel zelf organiseren als groep.

Wat is de eindtijd op zaterdag?

Om 11.00 uur moet je ingepakt zijn en vertrek je richting huis. Natuurlijk ben je nog wel even bij de sluiting, om 10.00 uur.

Is er iets van een feest of disco?

Nee, maar wel een bonte avond op vrijdagavond en een staff-only party begin van de week.

Moeten wij zelf zorgen voor het vervoer richting externe activiteiten?

Veel activiteiten zijn op het terrein en te voet bereikbaar. De activiteiten die buiten het terrein plaats vinden zijn per fiets bereikbaar. Een paar activiteiten zijn verder weg, daarvoor is ander vervoer nodig. Je regelt dit als groep zelf: neem bijvoorbeeld eigen fietsen mee, of regel voldoende plekken in auto's van de leiding. Het is ook mogelijk om op het landgoed fietsen van ons te huren. Uitzondering is Walibi, hiervoor hebben we bussen geregeld.

{Wat is de afstand van de hike?}

Groepen kunnen zelf kiezen of de korte route of de lange route wordt gelopen. De exacte afstanden zijn in het voorjaar van 2017 bekend. 

Faciliteiten

Moeten de Scoutinggroepen zelf voor voeding zorgen?

Ja, eten en drinken is niet inbegrepen. Scoutinggroepen zullen zelf boodschappen moeten doen. 

Is er EHBO?

Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor de EHBO, net als bij een gewoon zomerkamp! Per groep ontvang je informatie van de kampstaf met voorzieningen en adressen, zodat je weet waar je eventueel een dokter of tandarts kunt bereiken in Zeewolde. 

Welk nummer moet ik tijdens Scout-Up Your Summer bellen in geval van nood?

Tijdens de Scout-Up Your Summer 2017 is Scoutinglandgoed Zeewolde 24/7 bereikbaar voor thuisblijvers en gasten, via de kampstaf. Het nummer is 036-8201206.

Mag je alcoholische dranken meenemen?

Nee, drinken onder de 18 jaar is volgens de wet niet toegestaan en wordt dus ook niet toegestaan tijdens Scout-Up Your Summer. Leidinggevenden mogen alcohol consumeren, maar blijven zelf verantwoordelijk voor hun jeugdleden.

Waar kan je boodschappen doen?

Dat kan in Zeewolde maar ook iets dichterbij, bij onze buren van Camping Erkemederstrand. Hier is een kleine kampwinkel met de basisvoorzieningen. Verwacht je veel nodig te hebben en wil je dat ter plekke ophalen? Dan kunnen ze dat voor je bestellen. Hun telefoonnummer is op internet te vinden. Bestel wel een aantal dagen van te voren. Verder zijn er grotere supermarkten in Zeewolde centrum (ongeveer 5-10 minuutjes met de auto). Van de kampstaf krijg je een handig infoblad met alle voorzieningen in de omgeving en ook de adressen van de winkels. Op het terrein zijn koelkasten aanwezig (centraal) maar je moet er wel rekening mee houden dat dit alleen voor het meest noodzakelijke is (net zoals op de andere kampterreinen die je kent).

Gevonden voorwerpen, waar vind ik die?

Gevonden voorwerpen worden tijdens de week bij de organisatie bewaard. Vraag hier naar bij mensen van de organisatie. Na de week worden de gevonden voorwerpen afgegeven bij het LSC en kan daar navraag worden gedaan.

Zijn er douches op het terrein?

Ja. De douches vind je in tijdelijke faciliteiten. Verder zijn er nieuwe toiletgebouwen op het landgoed. Deze zijn beide toegankelijk voor mindervaliden.

Welke overige voorzieningen biedt het terrein?

Op de website van Scoutinglandgoed Zeewolde is te lezen welke basisvoorzieningen aanwezig zijn. 

Is er voldoende pionierhout voor alle groepen?

Er is in principe voor iedereen pionierhout maar net als op ieder ander terrein is de voorraad niet oneindig. We proberen alles zo eerlijk mogelijk te verdelen zodat er voldoende is voor iedereen. Belangrijk: er is géén touw aanwezig!! Dit moet je zelf meenemen.

Mogen wij stoken op ons eigen kampterrein?

Ja, er zijn stookbakken. Hout regel je zelf of kun je per kruiwagen bij de kampstaf kopen. In uitzonderlijke gevallen mag je zelf sprokkelen maar alleen op aangeven van de kampstaf. Alleen op de verharde plekken mag gestookt worden (per plaats of veld is er een verharde plek)

Hoeveel ruimte kampterrein krijgen we als groep?

We zorgen voor (ruim) voldoende kampeerruimte per groep. 

Is er een tent om bij slecht weer te schuilen?

Ja, er zijn twee grote tarpen waaronder je kunt schuilen en waar je bij warm weer heerlijk in de schaduw kunt zitten. Verder is er een grote, centrale tent speciaal voor Scout-Up Your Summer.

Zijn er voldoende koelkasten en is er een vriezer?

Er zijn voor alle kampeerders op het terrein een aantal koelkasten, met beperkte mogelijkheid ook te vriezen. Je moet hier samen gebruik van maken dus koel alleen het hoogst nodige.

Is er stroom op het terrein?

Nee, op de kampeervelden niet. Bij de Scout-Up tent kun je eventueel je mobiel opladen.

Moet ik zorgen voor brandblussers?

Je moet zorgen voor voldoende blusmiddelen, dat kan een brandblusser zijn maar ook een aantal emmers met water; afhankelijk van wat je gaat doen. Zie ook de kampregels van Scoutinglandgoed Zeewolde.

Ik ga als leiding mee met de scouts, kan ik ’s avonds nog wel onze explorergroep opzoeken op het terrein?

Dat kan, maar je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen groep en wij gaan ervan uit dat er altijd iemand achterblijft om toezicht te houden op de jeugdleden.

We komen met scouts en explorers, kunnen we wel gezamenlijk koken/eten?

Ja, dat kan. De subkampen zijn vrij toegankelijk en je kunt ervoor kiezen om op één van de plaatsen een gezamenlijke keuken te bouwen.

Is Scoutinglandgoed Zeewolde ook geschikt voor waterscouts?

Zeker weten! Er ligt een prachtige steiger en het Nuldernauw is zeer geschikt om op te zeilen. Meer informatie is hier te vinden. Kom je met een wachtschip? De maximale diepgang tot de steiger is 1.20 mtr en er wordt aangeraden vooraf contact met ons te zoeken. Er zijn zeker alternatieven voor dieper stekende wachtschepen, maar dat moeten we vooraf wel even voor je regelen.

Komt de ScoutShop?

Er is een ScoutShop met beperkt assortiment bij de kampstaf (doorlopend).

Aankomst

Hoe gaat het inchecken op het terrein?

Bij aankomst melden 1 of 2 personen van de groep zich bij het aanmeldpunt met de gegevens van de groep. Bij het aanmeldpunt wordt tevens de betaling gecontroleerd en het nachtregister ingevuld. Je kan dit nachtregister ook vooraf al invullen via de website van het landgoed. Als alles in orde is, worden de toegangskenmerken en overige spullen overhandigd voor de gehele inschrijving en is het inchecken klaar.

Wij komen niet allemaal tegelijk aan, hoe gaat dat met inchecken?

De eerste persoon die aankomt, zal moeten inchecken en krijgt alle toegangskenmerken voor de hele inschrijving. Je zult met elkaar moeten overleggen hoe jullie deze toegangskenmerken met elkaar uitwisselen. Om op het terrein te komen heb je een toegangskenmerk nodig.

Waar kan ik mijn auto en aanhanger laten tijdens Scout-Up Your Summer?

Die kun je kwijt op de parkeerplaats en je aanhanger mag daar ook staan, maar kan ook op het veld. Je kunt niet met de auto op het veld komen, dus je zal gebruik moeten maken van de aanwezige bagagekarren of je moet je aanhanger er naartoe duwen. 

Ik kom alleen iemand afzetten, moet ik me dan ook melden?

Er is op het landgoed een speciale Kiss & Ride strook. Je hoeft je niet speciaal te melden.

Kan ik het terrein bereiken met het OV?

Je kan in de buurt komen van het terrein door vanaf station Nijkerk bus 142 te nemen richting Zeewolde/Harderwijk en uit te stappen op halte Nulderpad. Vanaf daar is het nog zo'n anderhalve kilometer lopen. Je kan natuurlijk altijd ook een oproepje plaatsen op onze Facebookpagina voor een lift vanaf een station in de buurt of om de hele rit gezellig samen te maken.

Overig

Waar kan ik mijn factuur inzien? / Wanneer krijg ik de factuur?

Je ontvangt na 1 mei een factuur. Let op: je inschrijving verloopt via Scoutinglandgoed Zeewolde BV en niet via Scouting Nederland. Let dus goed op de betaalinstructies op de factuur!

Kan er bezoek langskomen?

Ja, zolang ze gebak meenemen voor de kampstaf en activiteitencoördinatoren ;-) Je kunt op basis van het programma zelf een geschikt moment prikken. Blijven ze slapen? Dan gelden de reguliere overnachtingstarieven en dat kun je regelen bij de kampstaf.

Wat voor aandenken krijgen we mee na SUYS?

 

Dat is op dit moment nog niet bekend, maar in ieder geval behoort een badge en een kampboekje tot het deelnemerspakket.

Wanneer ontvang ik mijn ticket / toegangsinformatie?

Dat zal ongeveer 3 weken voor Scout-Up Your Summer zijn.

Kan mijn groep post ontvangen op het landgoed


Dat kan. Gebruik daarvoor het volgende adres. De kaartjes zijn te vinden bij de kampstaf.
Scoutinglandgoed Zeewolde
t.a.v. Naam Kind + Scoutinggroep
Nulderpad 5
3896LV Zeewolde